Avukatları açıklama yaptı: ‘Fatih Terim Fonu’ diye bir tespit yok

Futbol ve iş dünyasından ünlü isimlerin ‘mağdur’u olduğu ponzi dolandırıcılığının kilit isimlerinden olan ancak adı soruşturmaya dahil edilmeyen Fatih Terim’in avukatları, kamuoyunda soruşturmaya ilişkin kullanılan ‘Fatih Terim Fonu’ ifadesini reddetti.

DHA’nın aktardığına göre ünlü teknik direktör Fatih Terim’in avukatları konuyla ilgili açıklama yaptı. Avukatlar Zafer Ertek ve Tufan Karataş, Fatih Terim’in dolandırıcılık olayıyla bir ilgisinin olmadığını vurgulayıp “Fatih Terim Fonu diye bir tespit, belge bulunmamaktadır” dedi.

Terim’in avukatlarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Basında adı geçen şube müdürünün oluşturduğu iddia edilen fondan ‘Fatih Terim Fonu’ diye söz edilmekte ise de konuyla ilgili kamu otoriteleri olan BDDK ve SPK incelemelerinde ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede ‘Fatih Terim Fonu’ diye bir tespit , belge bulunmamaktadır. Müvekkilimizle ilgisi olmadığı yasal ve idari kurumlarca tespit edilen ve dava dosyasında hiç bahsi geçmeyen ‘Fatih Terim Fonu’ ifadesinin basın tarafından ısrarla kullanılması, müvekkilimizi rencide etmekte ve şahsi itibarına leke sürmektedir.”

‘BANKADAKİ PARALARIN KAYNAĞI BELLİDİR’

Fatih Terim’in bankada bulunan parasıyla ilgili de bilgi verilen açıklamada, “Müvekkilin banka hesaplarında bulunan ya da bulunmayan paraların kaynağı, kamu denetimine açık Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor kulüplerinden almış olduğu ve son kuruşuna kadar vergisi ödenmiş kelimenin tam anlamıyla alın teriyle kazanmış olduğu paralardır. Bununla ilgili olarak kara para imasında bulunmak son derece çirkin ve aynı zamanda suç teşkil eden ifadelerdir” denildi.

‘SANIKLA ÖZEL YAKINLIK İDDİALARI KÜLLİYEN YALAN’

Açıklamada ayrıca “Müvekkil ve ailesi ile sanık (Seçil Erzan) arasında sıra dışı özel bir yakınlık olduğu yönündeki iddialar ise külliyen asılsız olup bu tür magazinsel yaklaşımlar müvekkili ve ailesini son derece rencide etmektedir. Müvekkilin kişiliğinden ve kariyerinden kaynaklanan geniş bir sosyal çevresi bulunmakta olup bunlarla yemek yemesinde, evlerine misafir olmasında, düğünlerine davet edilmesinde bir art niyet aranması, imalar da bulunulması basın ve ifade özgürlüğün sınırlarını aşmaktadır” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)