Xbox güncellemesi yayınlandı! Dört yenilik birden geldi

Microsoft, Xbox kullanıcıları için son güncellemesi ile dört önemli yeniliği yayınladı. Bu güncelleme oyun severlerin yüzünü güldürebilir çünkü arayüzde bir miktar değişiklik yapıldı. İşte Haziran ayı Xbox güncellemesinin detayları…

Xbox Haziran güncellemesi: Daha iyi arka planlar ve daha fazla Wi-Fi ağı desteği

Artık Xbox Home ekranınızın arka planında sanatsal oyun görselleri (game art) görüntüleyebileceksiniz. Önceden, sadece varsayılan Xbox Home arka planıyla oyun görsellerini görebiliyorduk. Şimdi ise dinamik veya normal arka planınızı korurken oyun görsellerini de görebilirsiniz.

Bu özelliği etkinleştirmek için Xbox’ınızın Ayarlar menüsüne gidip Genel > Kişiselleştirme > Arka Planım bölümünden Seçili Oyun Sanatını Göster seçeneğini seçmeniz yeterli. Ayrıca, dinamik arka plan renginizi profil renginizi değiştirmeden güncelleyebilirsiniz.

Ayrıca Xbox, yeni güncellemesi ile artık 10 farklı Wi-Fi ağını hatırlayabilecek. Bu sayede konsolunuzu farklı yerlerde kullanırken her seferinde ağ bilgilerini ve şifreleri yeniden girmenize gerek kalmayacak. Xbox Adaptive Controller için genişletilmiş USB aksesuar desteği getirildi. Her bir port artık 12 tuşa kadar destekleyebiliyor, ikinci bir stick ve bir hat switch eklenebiliyor. Ayrıca, Elite Wireless 2 gamepad’e takılan kulaklıklar için daha stabil ses bağlantıları sağlanacak.

Microsoft, Xbox Cloud Gaming’de mouse ve klavye desteğini herkes için erişilebilir hale getiriyor. Ayrıca, oyuncular artık tarayıcılarında, Xbox’ın web sitesinde veya Samsung TV’lerde oynadıkları oyunların verilerini ve bulut kayıtlarını kendi kendilerine yönetebilecekler.

Bu yeniliklerle Xbox, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yeni özellikler kullanışlı olur mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx