Süt üreticileri tepkili: Mazot zamlandı, yem zamlandı, süt hâlâ aynı

Osmaniye Sumbas İlçesi Süt Üreticileri Süt Fiyatlarından Memnun Değil

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, süt toplayıcıları tarafından sütün fiyatının Ulusal Süt Konseyi tavsiye fiyatının altında alındığını belirtiyor. Mustafa Kara, süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle sütlerini kesime göndermeyi düşündüklerini söylüyor.

Süt Fiyatları Beklentilerin Altında

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği 17 lira 15 kuruşluk tavsiye fiyatına rağmen sütlerini 9 liradan satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Üreticiler, belirlenen fiyatlara uyulmadığını ve bu durumun geçimlerini zorlaştırdığını dile getiriyorlar.

“Yem ve Mazot Fiyatları Artıyor, Süt Fiyatları Aynı Kalıyor”

Süt üreticisi Sultan Çaparoğlu, durumu şu şekilde özetliyor:

“Sütümüzü 8-9 liradan alıyorlar. Yem ve mazot fiyatları artıyor, ancak süt fiyatları aynı seviyede kalıyor. Bu durum bizim geçimimizi zorlaştırıyor. Sütümüzü 9 liradan alıyorlar ve bu fiyatlar artmıyor. Böyle giderse ineklerimizi kesime göndermek zorunda kalacağız.”

“Süt Alım Fiyatları Artırılmalı”

Mustafa Kara ise şunları dile getiriyor: “Bizim geçimimiz süt inekçiliği. Süt Birliği süt alım fiyatını 18 lira olarak açıklamış ancak süt toplayıcıları bizden 9,5-10,5 lira aralığında alıyor. Bu fiyatlar düşük ve yetkililerden artırılmasını bekliyoruz. Yem fiyatları çok yüksek, bizim için sürdürülebilir değil. Geçen sene yem fiyatları düşüktü ancak şimdi 660-680 liraya yükseldi. Bizim süt fiyatlarımız aynı seviyede kalıyor ve bu durum ineklerimizi kesime götürebilir.”

“Yem Pahalı, Süt Ucuz”

Adem Çaparoğlu da durumu şu şekilde aktarıyor: “Yem fiyatları yüksek, ancak süt fiyatları düşük. Sütümüz 8-9 lira aralığında alınıyor ve bu fiyatlar aynı seviyede sabitlenmiş durumda. Yeni tohum fiyatları da arttı ve hayvancılık zorlaşıyor. Yeni nesil hayvancılık için teşvikler gerekiyor, aksi halde sektör zor durumda kalabilir.”

Related Posts

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Ayşe Teyzem yine kazandı! Altın hızlı yükselişin ‘köpüğünü’ atıyor, yeniden rekora koşacak

Ons altında bir haftalık düşüş ivmesi yeniden hareket sinyali veriyor. Daha önce 3 bin 430 doları aşan fiyatın 3 bin 500 dolara yönelmesi bekleniyor. Son dönemin en çok kazananı birikimlerini altında değerlendiren ‘Ayşe Teyze’ oldu!

Yalnızca afet sonrası çözüm olarak görülen konteynerler seçenek haline geldi: Yurttaş çare arıyor

Bir yandan artan fiyatlar nedeniyle konut alamayan diğer yandan deprem nedeniyle güvensiz binalarda yaşamak istemeyen vatandaşın prefabrik konuta ilgisi arttı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

‘VakıfBank’ta güçlü büyüme devam edecek’

VakıfBank’ın 71. Olağan Genel Kurul toplantısı, 24 Nisan 2025 tarihinde İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019 yılından bu yana Genel Müdürlük koltuğunda bulunan Abdi Serdar Üstünsalih’in görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir