Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik Diyet: Yazın Formda Kalmanın Sırrı!

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında bilgi verdi. Bu beslenme modeli, karbonhidrat alımını azaltıp yağları birincil enerji kaynağı haline getirerek vücudu ketozis durumuna sokuyor. Bu sayede yağlar enerjiye dönüşerek doğal bir yağ yakım süreci başlıyor ve form tutmak isteyenlere avantaj sağlıyor.

‘Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor’

Yüksek yağ ve orta protein içeriğine sahip ketojenik diyet, tokluk süresini uzatıyor ve sık acıkma ile ani kan şekerindeki düşüş gibi problemleri azaltıyor. Bu, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde fayda sağlıyor. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durmanın cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebileceği belirtildi.

Karbonhidrat alışkanlıklarından vazgeçmek ketojenik diyetin başlangıcında zorlayıcı olabilir. Ancak karnabahar tabanlı pizzalar ve badem unundan yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle diyet daha keyifli hale getirilebilir. Her bireyin farklı olduğunu ve kişiye özel bir plan yapmanın önemli olduğunu belirten Bozoklu, herhangi bir diyet programına başlamadan önce beslenme uzmanına danışmanın güvenli ve etkili bir süreç için önemli olduğunu vurguladı.

‘Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın’

Son olarak Bozoklu, yaza enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu belirtti, ancak her adımın bilinçli şekilde atılması gerektiğini ve kişiye özel bir planla ilerlemenin önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Aile hekimlerinden 1 Mayıs mesajı: Emeğimizi sömürmeye son verin

AHESEN Genel Başkanı Ahmet Kandemir, 1 Mayıs mesajında, “Emeğimizi sömürmeye son verin” dedi.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Çocuklarda sessiz tehlike: Saatler içinde ölümcül olabilir

Bahar aylarında artan menenjit vakaları çocuklarda ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Saatler içinde gelişen bu tehlikeyi nasıl fark edebilirsiniz? İşte uzman isimden kritik uyarılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir