Hayvancılığa Destek Projesi kırmızı et üretimini artıracak

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısının ardından “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında TİGEM işletmelerindeki gebe büyükbaş hayvanların uygun maliyetlerde üreticilere verileceğini açıkladı.

Söz konusu hayvanlara yönelik bir yıllık bakım ücretleri de proje kapsamında karşılanacak ve üreticilere finansal kolaylıklar sağlanacak.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, AA muhabirine, uygulanacak projeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hayvancılık yapan aile işletmelerinin güçlendirilmesi, gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla yer almalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Tunç, ülkede hayvan üretimin desteklenmesinin sektörün daha ileriye gitmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Tunç, “Türkiye’de hayvancılık sektörünün geleceği küçük işletmelere bağlı. Yıllardır anlatmaya çalıştığımız bir konu bu. Bakanlığımızın Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi ile TİGEM işletmelerindeki gebe büyükbaş hayvanların uygun maliyetlerle üreticilere verilmesi sektöre olumlu yansıyacaktır. Bu sayede kırmızı et üretimi artacaktır. Ayrıca, bu artış dönemlik değil, sürekli bir artış olur. Projeyle ülkede kırmızı et arzı noktasında yaşanan sıkıntılara uzun vadede çözüm getirilmiş oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Tunç, aile işletmelerinde etçi ırkların artmasıyla ithalatın da önüne geçileceğine dikkati çekerek, “Kırmızı ette arzın artması için hayvan varlığımızın artması gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Bu da ancak aile işletmelerinin elinde olacak bir şey.” dedi.

Sektöre yeni katılacakların olmasının da önemli olduğunun altını çizen Tunç, sağlanan desteğin teşvik edici olduğunu anlattı.

Tunç, üreticilerin bir yıl boyunca hayvanları besleme giderlerinin de karşılanacağını anımsatarak, “Özellikle sektöre yeni girmek isteyen gençler için bu çok kıymetli. Bu sayede bir yıl boyunca işi öğrenmiş olacaklar. Öte yandan projede hayvanların satışında finansal olarak da imkanlar sağlanıyor. Buradan hayvan alacaklar için büyük bir kolaylık olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Proje, deprem bölgesinde hayvancılığın da gelişmesini sağlayacak

Çok büyük hayvan işletmelerinin Türkiye’ye uygun bir model olmadığını savunan Tunç, şunları kaydetti: “Ülkede 50 bin civarında hayvanı olan işletmeler var. Çok sayıda hayvanı olan işletmelerin hayvan üretimine bir faydası yok. Onlar hayvanı alıp büyütüp kesime gönderiyorlar. Ayrıca bu işletmeler zaman zaman fiyatlara da etki etmeye çalışıyor.”

Tunç, birlik olarak da projeyi desteklediklerini belirterek, “Biz sahada olan bir birliğiz. Bu projede bize düşen bir görev olursa seve seve yapmaya hazırız. Hem tecrübemiz hem de bilgimizle destek sağlayabiliriz.” dedi.

Projede deprem bölgesindeki illere öncelik verileceğini de hatırlatan Tunç, bu sayede bölgedeki illerde hayvancılığın gelişmesinin hızlanacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Avrupa Borsaları Negatif Seyir İzliyor

Avrupa borsalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikalarının yarattığı belirsizliklerin etkisiyle negatif seyir izleniyor. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,7 düşüşle 502,1 puandan, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,5 …

Brent petrol fiyatları yükseldi, Trump’ın eleştirileri piyasaları karıştırdı

ABD Başkanı Trump’ın Fed Başkanı Powell’a yönelik eleştirilerinin etkisiyle doların değer kaybetmesi, Brent petrolün fiyatının 65,88 dolara yükselmesine neden oldu. Ancak ticaret tarifeleri ve küresel ekonomik endişeler fiyatların yükselişini sınırlıyor.

Tüketici güven endeksi 83,9 oldu

TÜİK’in paylaştığı nisan ayı tüketici güven endeksi yüzde 2,3 oranında azaldı.

Tekstil sektöründe istihdam kaybı derinleşiyor

Tekstil, istihdamı destekleyen bir sektörken, son dönemde kapanan işletmelerde çalışanların işsiz kalması tehlikesi gündemde.

Depremzedelere Çilek Hasadı

Hatay’da depremzede üreticilere dağıtılan çilek fideleriyle ilk hasat yapıldı. Destekler sürecek.

Bursa’da Yumurtada Fiyat Farkı

Bursa’da marketlerde 300 lira olan yumurta kolisi, Uludağ Üniversitesi’nde 200 liradan satılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir