Enerjiniz mi eksik? Bu 11 magnezyum zengini yiyecek sizi canlandıracak

Sağlıklı Kalmanın Sırrı: Magnezyum Zengini Besinler İle Beslenmek

Sağlıklı kalmak için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmek oldukça önemlidir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini almadığımızda, hemen bunun etkilerini hissederiz. Bu eksikliklerin ilk işareti genellikle yorgunluk hissidir. Yorgunluğun sebepleri arasında önemli bir faktör olan magnezyum eksikliği, dikkatlice ele alınmalıdır.

Genellikle, magnezyum eksikliğini gidermek ve hatta önlemek için magnezyum açısından zengin besinler tüketmek önemlidir.

Ulusal Gıda, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Ajansı (ANSES) verilerine göre, günlük 380 miligram magnezyuma ihtiyacı olan erkeklerin, kadınlar ise günlük 300 miligram magnezyuma ihtiyaç duymaktadır.

Magnezyum Zengini Yiyecekler

Healthline’a göre, magnezyum açısından oldukça zengin olan bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler arasında en öne çıkan ise ıspanaktır. 50 gram pişmiş ıspanak yaklaşık 156 miligram magnezyum içermektedir. Ayrıca, kabak çekirdeği (156 mg) ve chia tohumu (111 mg) gibi besinler de magnezyum açısından oldukça zengindir.

Siyah fasulye (120 mg), edamame (100 mg) ve esmer pirinç (84 mg) gibi besinler de magnezyum deposudur. Badem (80 mg) ve kaju fıstığı (74 mg) gibi yağlı tohumlar da magnezyum içeriği yüksek olan yiyecekler arasındadır. Kuru incir (101 mg) ve egzotik meyveler arasında bulunan dikenli armut ya da opuntia kaktüsünün meyvesi (127 mg) ve durian (72.9 mg), magnezyum açısından zengin diğer besinler arasındadır.

Eğer magnezyum eksikliği belirtileri yaşıyorsanız, bir doktora danışmanız önemlidir. Magnezyum eksikliği kan testleri ile tespit edilebilen bir durumdur ve bu nedenle ciddiye alınmalıdır.

Magnezyum, vücudun düzgün çalışması için gerekli olan bir mineraldir. Sinir iletiminde önemli rol oynar ve kaslar, kemikler ve dişler için temel bir bileşendir. Magnezyum eksikliği, yorgunluk dışında stres, sinirlilik, kas krampları ve rahatsızlık hissi gibi belirtilere de neden olabilir. Bu durumda, magnezyum açısından zengin beslenmenin yanı sıra gıda takviyeleri de kullanılabilir.

Related Posts

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Aile hekimlerinden 1 Mayıs mesajı: Emeğimizi sömürmeye son verin

AHESEN Genel Başkanı Ahmet Kandemir, 1 Mayıs mesajında, “Emeğimizi sömürmeye son verin” dedi.

Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik diyet, yalnızca kilo kaybı değil, aynı zamanda dengeli enerji ve mental sağlık için de etkili. Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, yaz aylarında kan şekeri düşüşü ve ani açlık krizlerini önleyen bu beslenme modelini anlattı.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak