‘Deri ve doku transferleri yaşam kalitesini artırıyor’

Doku Transferlerinin İyileşme Sürecini Hızlandırıyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan, doku naklinin yanıklar, travmalar ve cerrahi sonrası oluşan açıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu belirtti. Doku transferlerinin sadece yara iyileşmesine katkı sağlamakla kalmayıp hastaların yaşam kalitesini de artırdığını vurgulayan Dr. Özkan, ince deri nakilleri ile pansuman süreçlerinin uzayabileceğini ancak mikrocerrahi ile doku transferlerinin adaptasyon süresinin genellikle bir hafta ile on gün arasında değiştiğini söyledi.

Deri Nakilleri Mikrocerrahi Yöntemlerle de Yapılabilir

Deri ve doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda doku transferlerinin uygulandığını açıklayan Doç. Dr. Özkan, yaraların kapatılması için doku transferlerinin yanıklar, travmalar ya da kanser cerrahisi sonrası oluşan açıklıklar gibi durumlarda tercih edildiğini belirtti. Deri nakillerinin mikrocerrahi yöntemlerle de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dr. Özkan, bu yöntemin daha kompleks durumlarda tercih edildiğini ve başarı oranının yüksek olduğunu dile getirdi.

‘İzler İçin Gerekli Kremler Öneriyoruz’

Her ameliyatın ardından izlerin kalabileceğini belirten Dr. Özkan, hastaların iyileşme süreçlerine ve izlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini söyledi. Özellikle görünür bölgelerdeki izler için hastalara gerekli kremler ve güneş koruma tedbirleri önerildiğini belirten Dr. Özkan, deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda tamamen izsiz bir iyileşmenin mümkün olmadığını ancak her hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığını aktardı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!