Bursa’da BUSİAD ve BUİKAD’dan ortak Blockchain toplantısı

BURSA’da BUSİAD ve BUİKAD’dan Ortak Blockchain Toplantısı

BURSA (İGFA) – BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında konuştu. Finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik doğrulama ve otomatikleşen sözleşmeler gibi birçok alanda kullanım alanı bulunduğunu vurguladı.

Şençayır, “Blockchain merkeziyetsiz bir yapıya sahip olduğundan, verilerin güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmasını sağlıyor. Aynı zamanda tedarik zinciri yönetiminin daha şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlıyor” dedi. Sahtecilik, hileli işlemler ve kayıpların da önlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, endüstri 4.0 gelişim sürecine değindikten sonra, BUSİAD’ın dijital dönüşüm uzmanlık grubunun önemini vurgulayarak, BUİKAD ile ortak toplantı düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Özhan Sağlık, Blockchain’in teorik altyapısı hakkında bilgi verdi. Sağlık, kriptografik algoritmaların Blockchain teknolojisinin temelini oluşturduğunu belirterek, bu sistemin değiştirilmesinin zorluğunu vurguladı. Bir bloğun değiştirilmesinin tüm blokların değiştirilmesini gerektirdiğini ve bu durumun mümkün olmadığını söyledi.

Akıllı sözleşmeler ve tedarik zincirindeki blok zincir uygulamalarını anlatan Dr. Sağlık, verilerin güvenliğini sağlayan tek teknolojinin blok zincir olduğunu söyledi.

İnfo Production CEO’su Erkan Öz, Trump’ın dünya sistemine müdahalesini analiz ederek doların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Öz, Trump’ın doların güçlü bir para birimi olmasını istediğini ancak rezerv para birimi olmasını istemediğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cemil Şinasi Türün, Türkiye’de vadeli çek uygulamasını blok zinciriyle kıyaslayarak, ekonomik süreçlerdeki benzerliklere dikkat çekti. Türün, varlıkların tokenlaşması konusunda geleceğe yönelik önemli tahminlerde bulundu.

Kadir Has Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Tansel Kaya ise varlıkların tokenlaşmasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve gelecekte tokenlaşacak varlık miktarını belirtti.

Toplantının sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne yapılan bağışın sertifikası BUSİAD ve BUİKAD yöneticileri tarafından takdim edildi.

Related Posts

Bloomberg, CHP’li belediye operasyonlarına işaret etti: Türkiye’nin risk algısı yükseldi

Bloomberg, CHP’li belediye operasyonlarına işaret etti: Türkiye’nin risk algısı yükseldi

Kuzey Makedonya’da enflasyon şoku

Kuzey Makedonya Devlet İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, Haziran 2025’te yıllık enflasyon oranı yüzde 4,5 olarak kaydedildi. Bu oran, Mayıs ayındaki yüzde 3,3’lük enflasyona göre belirgin bir artış anlamına geliyor. Enflasyondaki …

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları! (07 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 39,9380 liradan alınan dolar, 39,9400 liradan satılıyor. 47,0510 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,0530 lira olarak belirlendi. Cuma günü doların satış fiyatı 39,8360, avronun satış fiyatı ise 46,9920 lira olmuştu. Serbest …

Kurlar baskılandı: İhracatçı deri devi 429 milyon borçla konkordato istedi

halktv.com.tr/ÖZEL Ekonomide yaşanan kriz, firmaları sarsmaya devam ediyor. Bir çok firma, yaşadıkları mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tutuyor. Bir çok firma, konkordato talebinde bulunuyor. Anılan firmalar listesine son eklenen ise …

Akartakıt fiyatları enflasyonu nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında akaryakıta yapılan özel tüketim vergisi (ÖTV) artışının enflasyon üzerindeki etkisi netleşti. Uzman hesaplamalarına göre, ÖTV zammının tüketici enflasyonuna 0,14 puan katkı yapacağı tahmin ediliyor. POMPA FİYATLARINA ORTALAMA %4,2 ZAM …

Bakan açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına yönelik 6,21 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.