ATO Başkanı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek verdi ve “kayıt dışı ekonomiyi” eleştirdi

Yüksek Dolaylı Vergiler İşletmeleri Zayıflatıyor, Diyor ATO Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu‘nun OSB’lerde vergi denetiminin artırılmasına yönelik eleştirilerine destek verdi.

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, ATO Başkanı Gürsel Baran vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını vurguladı.

“Vergi Reformu Şart”

Baran, vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yüksek dolaylı vergi oranları, işletmelerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin payının yüksek olması, vergi adaletini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kayıt dışı ekonominin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Baran, “Kayıt dışı ekonomi, ülkenin gelişimine engel oluyor. Kayıtlı işletmeler, kayıt dışı işletmelerle rekabet etmek zorunda kalıyorlar. Kayıt dışı ekonomiye ulaşılamadığı için haksız rekabete neden oluyor” şeklinde konuştu.

Vergi sisteminin basitleştirilmesi gerektiğini belirten Baran, tek oranlı bir yapıya geçilmesinin ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının hem mükelleflere kolaylık sağlayacağını hem de devlet gelirlerini artıracağını dile getirdi.

“Aflar Vergi Uyumunu Zayıflatıyor”

Baran, “Aflar ve yapılandırmalar maalesef vergiye uyumu azaltıyor. ‘Zaten affedecekler’ beklentisi, vergi ödemelerini etkiliyor ve moral bozuyor. Vergi ödemek bir vatandaşlık göreviyse, af beklentisiyle ilişkilendirilmemeli ve işletmelerle uyum içinde olacak bir yapıya sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Tamamı İçin Buraya Tıklayın!

Related Posts

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

“Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanların hiçbir şekilde gözünün yaşına bakmayacağız”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanların hiçbir şekilde gözünün yaşına bakmayacağımızı, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu defalarca ifade ettik. Bir de bu anlamlı toplantıda altını kalınca çizelim” dedi.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.