Mülk sahibi ve kiracılar dikkat! Satın aldığı dükkandaki kiracıyı çıkaramadı: Mahkemeden 6.5 ayda karar!

Mülk Sahibi ve Kiracı Arasındaki Tahliye Davalarında Son Durum!

Özel Haber: Milliyet.com.tr

Mülk sahipleri ile kiracılar arasındaki tahliye ve kira anlaşmazlıkları bazen uzun süreçler sonucunda mahkeme kararlarıyla sonuçlanabiliyor. Tekirdağ’da yaşanan bir tahliye davası örneği, bu tür durumların nasıl sonuçlanabileceğine dair ipuçları veriyor. Avukat Gizem Gonce, yaşanan bir olayı şu sözlerle açıkladı: “Bir kişi 10.11.2016 tarihinde Tekirdağ ilinde bir dükkan yeri satın aldı. Ancak dükkanı boşaltmak istemeyen kiracıyla yaşanan anlaşmazlık sonucunda mahkemeye başvuruldu.”

Önceki Kiracının Kirayı Ödemediği İddiası!

Mülk sahibi, dükkanı satın alır almaz kiracının kirayı ödemediğini ve dükkanı terk etmek istemediğini belirtti. Kiracının, dükkanı başka birine kiralamak istemesi ve dükkanı boşaltmaması üzerine mülk sahibi 28 Haziran 2021 tarihinde dava açmak zorunda kaldı.

Anahtarın Teslim Edilmediği İddiası!

Davacı mülk sahibi, kiracının dükkanı işgal ettiğini ve kendisine ait olan dükkanı kullanmak istediğini ancak anahtarın henüz teslim edilmediğini iddia etti. Kiracının dükkanı kullanmadığı ve demirbaşları satıp dükkanı terk ettiği mahkeme tarafından da tespit edildi.

Mahkeme Kararı: 6 Aylık Tahliye Süreci!

Mahkeme, kiracının dükkanı boşaltması için 6 aylık bir süre verdi. Kararda, iş yeri ihtiyacının gerçek ve zorunlu bir gereksinim olduğu vurgulandı. Bu karar, genellikle zor ispatlanan ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında bir örnek teşkil etmektedir.

Mahkemelerdeki Hızlı İşleyiş!

Tekirdağ’daki mahkemelerin İstanbul’dakine göre daha hızlı işlediği belirtiliyor. Tanıkların dinlenmesi ve 2. duruşmada kararın verilmesi gibi hızlı süreçler, bu tür davalarda tarafların hızlıca sonuca ulaşmasını sağlıyor. Tekirdağ’da yaşanan bu özel dava, mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken noktaları da gözler önüne seriyor.

Related Posts

ABD Hazine Bakanı Bessent, Kongre’yi harekete geçmeye çağırdı

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Kongre’yi temmuz ortasına kadar borç limitini artırmaya veya askıya almaya davet etti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir