Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Bodrum’daki Sitelerin Aidat Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Bodrum, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak bilinir ve bu bölgedeki sitelerin aidat fiyatları konsept ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yarımadanın güney bölgelerinde aidatlar genellikle 500 liradan başlarken, kuzey bölgeleri olan Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü gibi lüks bölgelere doğru ilerledikçe bu rakam 120 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Lüks sitelerde spa, özel plaj, yüzme havuzu gibi olanaklar sunulurken, daha sade bölgelerde ise genellikle özel güvenlik, havuz ve bahçıvan hizmetleri verilmektedir.

‘Farklı Sebepleri Var’

Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, hizmet ve konum bazında aidat fiyatlarının değiştiğini belirtiyor. Kendisine göre, Bodrum’da aidat fiyatları genellikle 500 liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Özellikle yarımadanın kuzey bölgelerinde bulunan lüks sitelerde özel plajlar, 7/24 güvenlik, spa merkezleri gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır.

‘Bu Sitelerde Özel Plajlar Yok’

Kapar’a göre, aidat fiyatlarının yükselmesindeki ana sebep, lüks devrelerin mülk sahiplerine sunduğu konforlu yaşam standartlarıdır. Özellikle Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Torba ve Türkbükü gibi bölgelerde yer alan lüks siteler, genellikle özel plajlar, teknik destek, akıllı ev sistemleri gibi avantajlar sunar. Diğer yandan, orta segment dediğimiz sitelerde bahçıvan, güvenlik, havuz gibi hizmetler bulunur ve bölgelere göre aidat fiyatları değişir.

‘Avro Bazında Aidat Fiyatları Belirleniyor’

120 bin liraya kadar çıkan aidat fiyatlarına sahip olan sitelerdeki ev fiyatları genellikle 3 ila 35 milyon avro arasında değişiyor. Aidatlar genellikle aylık olarak belirlenir ve sitelerin konseptine bağlı olarak ekstra aidatlar alınabilir. Yeni projelerde metrekare birim fiyatına göre avro bazında aidat fiyatları belirlenir. Dolayısıyla, Bodrum’da aidatları ödeyen kişiler genellikle yüksek standartlara sahip lüks sitelerde yaşamaktadır.

Related Posts

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Trump basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Çin’den “önemli bir şey” almadıkları sürece tarifeleri düşürmeyeceklerini söyledi.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir