Kurtulmuş’tan gençlere çağrı: Japonya’da size ihtiyaç var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Tokyo Camii ile Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü’ndeki programda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Japonya arasındaki tarihi ilişkilere değinerek 2024’ün, Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü olduğunu, geçen yıl Japonya’daki seçimler dolayısıyla gerçekleştiremedikleri ziyareti şimdi yaptıklarını belirtti.

‘Güçlenen iki millet’

Türkiye’nin kültürel diplomasi kurumlarından olan Yunus Emre Enstitüsü’nün bünyesinde faaliyet gösterenlere teşekkür eden Kurtulmuş, Enstitü’de verilen kursların iki millet arasındaki köprüleri kuvvetlendireceğine inandığını söyledi.

Kurtulmuş “Fiziki mekân olarak çok uzaklarda olmakla birlikte ortak yönleri olan bu iki millet, Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde dünyanın güçlenen, büyüyen iki milleti olarak yoluna devam edecektir” dedi.

Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü’nün bulunduğu binada hayata geçirilmesi planlanan İslam Bilim ve Teknoloji Aletleri Koleksiyonu Projesi’ne ilişkin de bilgi aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin bilim, sanat, kültür ve medeniyet alanındaki çalışmalarını Japonya’da anlatabilmek için her türlü gayreti ortaya koyacaklarını vurguladı.

‘Önemli bir merkez haline gelecek’

Kurtulmuş, “Enstitü, gerçekten Japonya’da İslam kültürünün, İslam çalışmalarının, araştırmalarının gelişmesi ve yaygınlaştırılması bakımından çok değerli hizmetler görecek. Burası birkaç yıl içerisinde kayda değer, dünyanın dört bir tarafında tanınan önemli bir merkez haline gelecek. Tabii burada önemli bir konu da Tokyo Camii ve çevresinde devam eden bu hizmetlerin sürdürülebilmesi için Japoncayı çok iyi bilen Türk evlatlarımızın, gençlerimizin de Japonya’ya gelmesini, buradaki çalışmalara katkıda bulunmalarını, hatta Türkiye’de Japoncayı öğrenerek buraya gelmelerini tavsiye ederiz, temenni ederiz. Çünkü burada hakikaten her iki toplumu da tanıyan, her iki dile de vakıf olan gençlere, araştırmacılara ihtiyaç var” dedi.

Related Posts

Yeni trafik yasası yürürlükte: Bu sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek!

Avustralya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni yasa değişiklikleri 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girdi. Aşırı hız yapan, alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan sürücüler artık mahkeme kararı beklenmeden ehliyetlerini kaybedecek. “Sıfır tolerans” ilkesiyle uygulamaya alınan bu düzenlemeler, riskli sürücüleri trafikten kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca ehliyetini kaybedenlerin yeniden trafiğe dönmesi için zorlu test ve denetim süreçlerinden geçmesi gerekecek.

Tokat’ta otomobil takla attı: 4 yaralı

Tokat’ta otomobilin takla atması sonucu 4 kişi yaralandı.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Erzurum’da 4 ev 3 ahır ve samanlıklar yazdı

Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde 4 ev, 3 ahır ve bazı samanlıklar yandı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü